Klima, natur og temperatur i Carcès

Januar, februar og mars

Dette er den såkalte vinteren i Provence. Nå er nettene kjølige (lett frost kan forekomme) i Carcès, men på en god dag er det opp mot 15 grader C. I februar blomstrer mimosaen, og vi trekker utendørs midt på dagen for å kjenne på solvarmen. Samtidig er peisen god å ha på kjølige kvelder, selv om sentralvarmen i huset gjør huset godt og varmt døgnet rundt. Flott tid for utendørs aktivitet som turer til fots eller på sykkel.


April

Det er vår i luften og den første blomstringen kommer med fantastiske dufter fra bl.a. akasietreet. Været blir stadig bedre og temperaturen strekker seg mot 20 grader C. Vi åpner svømmebassenget for sesongen og gartneren trimmer
busker og trær i hagen. Vi flytter bokstavelig talt ut igjen.


Mai

Det blomstrer og fargerikdommen i naturen er framtredende. Vinrankene blir grønne. Vi opplever stadig flere dager med sommervær og temperaturen er tidvis på 20- tallet. Været er fortsatt skiftende, men i stadig bedring og timene ute er i flertall. Hagen skyter fart for alvor, og årets planter skal i bakken og i pottene. Vanningsanleggene startes i hagen.


Juni

For oss nordboere er juni en perfekt måned. Det er god norsk sommer i lufta, og det er ikke for mange turister i Provence, - enda. En flott tid for aktiv ferie, sykkelturer og utforskning av naturen til fots. Temperaturen er nå tidvis over 25 grader C.


Juli

For oss nordeuropeere er det nå ferietid. Det er økende turisme i regionen, samtidig som det lokale/regionale aktivitetsnivået gir mange tilbud til både fastboende og ferierende. Nå kan temperaturen fort passere 30 grader C i innlandet. I Carcès er lufta tørr og kombinert med litt vind er klimaet svært behagelig både på terrassen og ved bassenget.


August

Nå er det ferietid i Frankrike, og denne perioden er solrik og normalt svært varm.
I Carcès er det fortsatt et behagelig klima selv om gradestokken passerer 35 grader. Ved kysten er turisttrafikken nå ganske så tett. På strekningen Cannes-St.Tropez er det stor trafikk langs kysten.


September

For oss er det fortsatt en periode med norsk sommervarme og mye fint vær og sol.
Trafikken på kysten avtar og den franske ferietiden går mot slutten, samtidig som det er tid for vinhøsten. Temperaturen er fortsatt opp mot 25-30 grader og mer selv om naturen forbereder seg på høst.
 


Oktober

Det er festival og fest av alle slag.  Været er fortsatt meget godt for oss nordboere og på linje med den norske sommeren. Temperaturen holder seg over 20 grader, selv om variasjonene blir større og kveldene kjøligere. Vi stenger svømmebassenget for året.


November og desember

Temperaturen er fortsatt i området 10-15 grader, men mistralen kan spille en et puss.Vinden som kommer fra nord/nordvest kan være til dels kraftig. Da er det godt med varme på peisene om kveldene.